web
stats

FIND EN BILLIG FAGFORENING OG A KASSE

BILLIG FAGFORENING OG A KASSE PRISER

Mest populære a kasser og fagforeninger

billig a kasse
Fagforening Priser
billig a kasse og fagforening priser
a kasse

BILLIG A KASSE OG FAGFORENING PRISER: I denne guide gennemgår vi alt om a kasser og fagforeninger. Vi starter med en prisoversigt så du ved hvad du kan forvente prismæssigt.

MEST VALGTE A KASSER OG FAGFORENINGER

476 kr. (tjek for bedre pris)

TILMELD

487 kr (tjek for bedre pris)

TILMELD

det faglige hus

472 kr (tjek for bedre pris)

TILMELD

481 kr (tjek for bedre pris)

TILMELD

Intro: Basis viden om A kasser og Fagforeninger

Den danske model er en af verdens mest unikke arbejdsmarkedsmodeller. Vi har hverken lovpligtige minimumslønninger eller fastsatte arbejdstimer.

Til gengæld har vi for længst knækket koden til hvordan vi bedst muligt får organiseret os mens vi er på arbejdsmarkedet, og naturligvis også hvilke rettigheder vi har når vi ikke længere er i arbejde.

Dog kan det være svært for mange at navigere mellem de mange fagforeninger og a kasser vi har i landet, da de hver især tilbyder forskellige ’pakker’, med hver deres services og priser, og du er forhåbentlig meget mere sikker i dit valg efter du har læst denne guide.

Læs også alt om 3F

Alt for mange mennesker har det desværre med at forveksle a-kasser med fagforeninger, og vice-versa. En fejl som i sidste ende kan koste dig dyrt, både på pengepungen og på dine rettigheder, så først og fremmest bør vi definere hvad de hver især repræsenterer, og hvad de kan tilbyde dig som medlem.

Hvad er en a kasse?

En arbejdsløshedskasse er grundlæggende hvad navnet indikerer: en forsikringsordning som sikrer dig smør på brødet selv efter du er blevet arbejdsløs, i helt op til to år.

De fleste a-kasser tilbyder dog meget mere end blot at tage dine kontingentkroner til gengæld for en økonomisk sikkerhed. For eksempel tilbyder de ofte undervejs i dit arbejdsløshedsforløb løbende kurser og workshops, så du bliver rustet bedst muligt til at finde et nyt arbejde.

Disse kurser inkluderer som regel:
• CV-kurser: et godt CV er en kunst i sig selv og er meget mere udfordrende at udforme end mange umiddelbart tror.

• Netværksarrangementer: en stor del af de danske stillinger bliver aldrig nogensinde slået op på diverse jobportaler, men derimod besat inden for eget netværk.

• Sociale medier: professionelle profiler på sider som LinkedIn, jobportaler og sågar facebook, betyder lige så meget som et seriøst CV.

• Jobansøgningsworkshops: At få formuleret en knivskarp motiveret ansøgning til dit drømmejob, kræver en betydelig indsats, med mange klassiske faldgruber, som din a-kasse hjælper dig med at undgå.

TIP: Du kan med fordel tage kontakt til diverse a-kasser før du bliver medlem, så du er sikker på du får tilbudt en ordning skræddersyet dine behov.
Visse a-kasser såsom Det Faglige Hus og CA optager enhver lønmodtager, eller sågar selvstændige, som ønsker at blive forsikret mod arbejdsløshed, mens mange andre som HK Danmark og Dansk Metal udelukkende optager repræsentanter fra bestemte faggrupper.

Hvad koster en a kasse?

Om du ønsker en bred a kasse, med mulighed for at danne relationer med forskellige faggrupper, eller om du foretrækker en specialiseret a kasse inden for dit eget fag, er naturligvis op til dig selv i sidste ende, men fælles for dem alle er at det naturligvis ikke er gratis at være medlem.

Læs også alt om Det Faglige Hus

Du skal betale et månedligt kontingent, som varierer fra a-kasse til a-kasse. Den eneste undtagelse til denne regel, er at de fleste a-kasser som oftest tilbyder kontingentfritagelse til studerende.

Nedenfor findes et hurtigt overblik over et udpluk af de danske a-kassers månedlige priser:

A kasse Pris pr. måned Faggruppe Note
Min a kasse 450 kr Alle Gratis for studerende*
FTF a kasse 435 kr Alle Gratis for studerende*
Det Faglige Hus 466 kr Alle Gratis for studerende*
Frie Funktionærer 461 kr Alle Gratis for studerende*
CA a-kasse 474 kr Alle Gratis for studerende*
Lærernes a kasse 432 kr Kun for undervisere Gratis for studerende*
Teknikernes a kasse 467 kr Kun for teknik, design og byggeri-arbejdere Gratis for studerende*

*For at blive fuldt ud berettiget til dagpengenes dimittendsats som gratis studiemedlem, er det en forudsætning at du melder dig ind senest et år inden din uddannelse afsluttes.

Din uddannelse afsluttes officielt efter du har modtaget din sidste karakter.

Husk: Foruden kontingentet, tager a kasserne som regel også mindre administrationsgebyrer, og tilsvarende ekstraudgifter. Disse udgør dog sjældent mere end 150 kroner om måneden.

Læs også alt om Krifa

Tilsvarende tilbyder flere a kasser ekstraordinære services mod betaling, såsom advokathjælp og lignende, til under 100 kroner pr. måned.

Derfor bør du være medlem af en a kasse

Det er aldrig en dårlig idé at forsikre sig mod arbejdsløshed, uanset hvor sikkert et job du besidder.

De beskedende kontingentkroner det koster at blive forsikret kan meget vel blive betalt tilbage allerede efter første dagpengeudbetaling, og her medregnes slet ikke den mentale tryghed det giver at kunne betale sine regninger og undgå at falde helt ned på kontanthjælp.

Din a kasse er på DIN side, og har kun til formål at give dig de bedste redskaber så du kan komme videre i tilværelsen, også selvom du blot er studerende og endnu ikke har landet det første job.

Du er nemlig som studiemedlem garanteret adgang til dagpengenes dimittendsats, som i skrivende stund ligger på lige omkring 13.000 kr pr. måned, altså markant mere end SU’en. Dog naturligvis en del mindre end de knap 17.000 kr pr. måned du modtager som lønmodtager.

Hvad er en fagforening?

En fagforening kan, ligesom en a kasse, defineres mere eller mindre gennem navnet. Der er helt basalt tale om en forening for arbejdere inden for samme fag, eller overordnede branche.

Det kunne for eksempel være kommunikationsuddannede som finder sammen i fagforeningen Kommunikation – og Sprog, eller økonomerne/juristerne som finder sammen i DJØF.

Fagforeningerne er til med det formål at udvikle deres medlemmers professionelle kompetencer, og naturligvis at sikre du som medlem ikke bliver snydt af din arbejdsgiver. Dette sikrer de blandt andet gennem overenskomster, som på mange måder er grundstenen i hele det danske arbejdsmarked.

Overenskomsternes vilkår fastsættes gennem frivillige forhandlinger mellem fagforeningen og arbejdsgiveren, og selvom der eksisterer arbejdspladser i Danmark uden overenskomst har langt de fleste virksomheder for længest anerkendt værdien i det organiserede arbejdsmarked.

Tilsvarende sikrer din fagforening, gennem lønstatistikker og lignende, at du altid ved hvor meget du er ”værd” at have ansat, så du er bedst muligt rustet til de individuelle forhandlinger med din arbejdsgiver, selv hvis de ikke har tegnet overenskomst.

Ligesom a kasser, tilbydes der også løbende kurser og workshops hos din fagforening. Disse tilpasses naturligvis efter hvilken specifik fagforening du er medlem af, men kan for eksempel inkludere:

  • Seminarer, hvor du går i dybden med et fagligt relevant emne, så du hele tiden bliver opkvalificeret inden for dit fag.
  • Netværksarrangementer, hvor du får rig mulighed for at sparre med ligesindede, samt møde virksomheder som kan bruge lige netop dig.
  • Jobmails, så du løbende får e-mails angående relevante job i din branche.

Godt råd: Som med a-kasser, bør du tage kontakt til de fagforeninger du føler repræsenterer dine behov, og din branche, da der kan være kæmpe forskelle i indhold, og naturligvis priser.

Hvad koster en fagforening?

Fagforening priser kan variere utrolig meget, især mellem de såkaldte ”gule” fagforeninger – som generelt er mindre, private foreninger – og de klassiske ”røde” fagforeninger, som oftest er markant dyrere men som regel har en større forankring på det danske arbejdsmarked, med dertilhørende fordele såsom erfarne forhandlere og tættere relationer til arbejdsgiverne.
Husk: De røde fagforeninger er sjældent glade for de gule. Der er tale om en længerevarende konflikt mellem dem, men der er intet forkert i at være medlem af en gul fagforening, eller en rød for den sags skyld. Vælg blot den fagforening du føler kan gøre mest for dig, og dine vilkår. Det er jo trods alt det de er der for.
Nedenfor ses en prisoversigt over et udpluk af de danske fagforeninger, samt deres branche. Og som med a-kasserne tilbydes ofte lukrative fordele for studerende, og de fleste tilbyder også en a-kasse separat.

Fagforening Pris pr. måned* Note Studierabat Branche
Krifa 39 kr. A-kasse til 469 kr/md Gratis Alle
Ase 56 kr. A-kasse til 456 kr/md Gratis Alle
Det Faglige Hus 69 kr. A-kasse til 466 kr/md Gratis Alle
Frie Funktionærer 69 kr. A-kasse til 461 kr/md Gratis Alle
HK 418 kr. A-kasse til 445 kr/md Gratis Alle
3F 435 kr. A-kasse til 488 kr/md Ingen Byggeri, transport, industri,
Dansk Metal 508 kr. A-kasse til 482 kr/md Ingen IT, teknik, mekanik
Foa 307 kr. A-kasse til 464 kr/md Ingen Social-sundhed, pædagoger,
Business Danmark 157 kr. A-kasse til 445 kr/md Gratis Alle

*Disse priser er taget ud fra det billigste grundlag, og der er ikke taget forbehold for eventuelle ekstragebyrer

Derfor skal du være medlem af en fagforening

I modsætning til a kasser, som primært har til formål at hjælpe dig når du står mellem job, står din fagforening til rådighed under hele processen. Når du er jobsøgende, i arbejde eller er blevet afskediget. Dog er det vigtigt at huske på, at et medlemskab i en fagforening alene IKKE berettiger dig til økonomiske ydelser, men udelukkende professionel rådgivning og vejledning.

Din fagforening stiller sig for eksempel til rådighed hvis du ønsker din ansættelseskontrakt set igennem før du skriver under, så du sikrer dig du får de vilkår du fortjener, og ligeså stiller de juridisk hjælp til rådighed skulle der ske problemer mellem dig og din arbejdsgiver.

Din fagforening er sat i verden for at hjælpe dig som medlem, og lønmodtager, ikke din arbejdsplads som helhed. Dette går dog naturligvis begge veje, og det er selvfølgelig vigtigt at du også selv overholder dine forpligtelser, hvilket blot er endnu en god grund til at få din fagforening til at se dine vilkår igennem inden du underskriver kontrakten.

Danmarks billigste fagforening og a kasse

Selvom det selvfølgelig er vigtigt at understrege at det ikke altid er det klogeste at vælge fagforening alene ud fra kontingentprisen, er det naturligvis en vigtig faktor for de fleste.

Og ønsker du en billig fagforening, og/eller en billig a kasse får du afslutningsvis en hurtig oversigt over landets umiddelbart billigste fagforening og a-kasse.

Husk: Som med enhver anden forretning eller forening, kan priserne selvfølgelig ændres, hvorfor nedenstående tal meget muligt bliver ændret i fremtiden.

Danmarks billigste fagforening er i skrivende stund Krifa, med en medlemspris fra helt ned til 39 kroner pr. måned.

Tilsvarende er landets billigste a-kasse FTF a kasse med en månedspris på 435 kroner pr. måned.

Find den bedste billig A Kasse og Fagforening. Se Priser over hele Danmark.

Vi har hævet fat i vores researchere for at kigge nærmere på alle fagforeninger og a kasser i Danmark. Det gør vi for at finde den bedste a kasse og fagforening priser så du opnår ikke bare en billig a kasse med også en med god værdi for pengene.

Vi anbefaler stærkt du går i gang med at kigge på sagerne så du ikke sidder med en fagforening der ikke vil dække dig ordentlig hvis du lige pludselig står med nogle problemer.

Tjek nogle af videorne her under for hjælp og inspiration til din søgning på akasse området.

a kasse og fagforening priser

A kasse og fagforening priser variere en hel del fra branche til branche. Vi foreslår du gør grundig research af mulighederne. Valget kan nemlig betyde en hel del når der opstår problemer.

https://www.youtube.com/watch?v=gHhQFa2TQiI