web
stats

OBS: Priser på 3F medlemskab kan variere en hel del. Dog kan du altid finde de laveste priser på Dette Link.

——–

Et Nærmere Kig På 3F:

3F (tjek nuværende priser her) som det hedder i daglig tale, er en af de mest veletablerede danske fagforeninger og a kasser, og har været det gennem adskillige årtier.

Forbundet har et stort og velforankret forhold til arbejdsgiverforeningerne og repræsenterer en stor del af de danske lønmodtageres interesser, inden for bygge, industri, restauration, den offentlige samt den ”grønne” sektor.

3f

3f A Kasse Priser og Fordele

Der er et hav af fordele ved at være medlem af 3Fs a kasse.

Det koster 488 kroner pr. måned at være medlem af 3Fs a kasse, og eftersom dagpengesatsen er på 16.720 kroner (2016) pr. måned, kan det dårligt betale sig IKKE at forsikre sig mod arbejdsløsheden.

Læs også alt om Krifa A kasse

Du er dog først berettiget til dagpenge efter du har været i fuldtidsbeskæftigelse i mindst 6 måneder, derefter kan du dog modtage dagpenge i op til to år, naturligvis forudsat at du aktivt søger fuldtidsjob undervejs.

Dine rettigheder og pligter afhænger også af hvilket medlemstilbud du ønsker. Ønsker du blot dækning som deltidsansat kan du også få det hos 3F.

Vælger du denne ordning slipper du billigere i kontingent, da det kun koster 374 kroner pr. måned, men i så fald vil dine eventuelle dagpenge også blot udgøre 11.140 kroner pr. måned.

Husk: Hvorvidt du arbejder på fuldtid eller på deltid afhænger af dine ugentlige timer. Deltid defineres som maksimalt 30 timer pr. uge mens fuldtid udgøres af en arbejdsuge på 37 timer om ugen, eller derover.

Selvom du i udgangspunktet skal have været i arbejde før du kan gøre krav på dine dagpenge, kan du allerede som studerende begynde at opbygge din anciennitet. Helt konkret betyder det at du efter endt uddannelse, skulle du stå uden job, kan modtage dagpengenes dimittendsats, enten på fuldtid eller deltid.

Som fuldtidsforsikret dimittend modtager du i skrivende stund 13.270 kroner pr. måned, og tilsvarende er satsen for deltidsforsikrede dimittender 9.140 kroner pr. måned.

Selvsagt skal du som fuldtidsforsikret naturligvis stå til rådighed for arbejdsmarkedet på fuldtid, altså skal du søge minimum to fuldtidsstillinger pr. uge for at kunne modtage dagpenge, og ligeså skal du ”kun” stå til rådighed for arbejdsmarkedet på deltid som deltidsforsikret.

Læs også alt om: A Kasse

Disse krav gælder i øvrigt uanset hvilken ordning du er på, og er sammen med dagpengeperioden og dagpengesatsen politisk bestemt, og det er derfor begrænset hvad 3F kan gøre for dig skulle du, af den ene eller anden årsag, ikke formå at overholde dine forpligtelser som ledig.

En god tommelfingerregel dikterer at er du ledig på fuldtid, er det dit fuldtidsarbejde at finde fuldtidsarbejde, og er du ledig på deltid, er det dit fuldtidsarbejde at finde deltidsjob.

NB: Du må naturligvis også gerne søge fuldtidsarbejde som deltidsforsikret og vice-versa, disse tæller blot ikke med i dit ”regnskab”.

Foruden at blive berettiget til dagpenge i op til to år som ledig får du som medlem af 3Fs a kasse mulighed for at deltage i massevis af arrangementer og workshops med det formål at styrke dine professionelle færdigheder, herunder:

  • Kontante rabatter i mere end 1500 butikker og webshops gennem LO Plus
  • Jobsøgningskurser, hvor du lærer at skrive et godt CV og en god jobansøgning
  • Billige ferieboliger på lejebasis
  • Og meget meget mere.

Arbejder du, eller er du i uddannelse inden for, industrien, byggebranchen, restaurationsbranchen eller den offentlige sektor kan det dårligt betale sig for dig ikke at være medlem af en af Danmarks mest velansete a kasser.

3f fagforening priser og fordele

Selvom fagforeninger og a kasser ofte glider sammen i den kollektive hukommelse, er det vigtigt at understrege at der, til trods for enkelte overlap, er tale om to forskellige afdelinger med hver deres produkter og services.

Vigtigst af alt bør nævnes at et medlemskab i 3Fs fagforening IKKE berettiger dig til økonomiske ydelser som dagpenge, men udelukkende har til formål at skabe de bedst mulige vilkår for dig når du er i arbejde.

Læs også alt om Det faglige hus A Kasse

Dog tilbyder 3F naturligvis juridisk bistand og vejledning skulle du opleve en uretmæssig fyring, eller hvis du bliver udsat for urimelige vilkår på arbejdspladsen som strider imod din ansættelseskontrakt og den forhandlede overenskomst.

Foruden disse hjælpeordninger fungerer fagforeningen også som netværksforum, hvor du får rig mulighed for at udveksle professionelle og personlige erfaringer med ligesindede branchekolleger, som alle ønsker de bedst mulige vilkår for deres fremtidige arbejde.

Som med a kassen, kan du være medlem af fagforeningen både som fuldtids og deltidsansat, med kontingentprisen for førstnævnte på cirka 442 kroner pr. måned, og for sidstnævnte på cirka 336 kroner pr. måned. Hertil skal tilføjes at dit afdelingskontingent kan variere alt efter hvor i landet du arbejder.

Godt råd: Ønsker du både fagforening og a kasse hos 3F kan du blive medlem af begge to for 930 kroner pr. måned på fuldtid, og 710 kroner pr. måned på deltid.

Ønsker du de bedst mulige rammevilkår for din fortsatte udvikling, samt mulighed for at styrke dine muligheder for at lande drømmejobbet, er den bedste investering du kan foretage dig et medlemskab af 3Fs fagforening.

3f overenskomst

Et af, hvis ikke det mest centrale aspekt af det danske arbejdsmarked er overenskomsterne. Altså den frivillige forhandling af løn – og arbejdsvilkår mellem fagforeningen og arbejdspladsen, udenom statens indblanding. 3F har længe været en central aktør i dette, og har gennem det seneste århundrede sikret arbejdernes rettigheder gennem netop overenskomsterne.

3Fs overenskomster skaber først og fremmest en stor stabilitet til dig som lønmodtager, eftersom du er sikret en minimumsløn du helt sikkert kan leve af, allerede fra første dag på jobbet.

Overenskomsterne kan selvfølgelig variere fra branche til branche, men i udgangspunktet er du på en arbejdsplads med 3F overenskomst sikret minimum 110 kroner i timen, plus rimelige arbejdsvilkår og pauser. Sidst men ikke mindst er du selvfølgelig berettiget til at strejke, såfremt din arbejdsplads forbryder sig væsentligt mod overenskomstens indhold.

 

Konklusion. Passer 3f til mig?

3F passer til dig som vægter solidaritet på arbejdspladsen over individuelle forhandlinger. Hvis du ønsker at kæmpe for ikke blot dine rettigheder, men også dine kollegers rettigheder er 3F stedet for dig.

Prioriterer du sikkerhed i jobbet, og tryghed som ledig, over 900 ekstra kroner på lommen er 3Fs fagforening og a kasse det helt rigtige sted for dig.

 


 

 

3f A Kasse og Fagforening

Her kigger vi på fordelen og ulemperne ved at vælge 3f A Kasse og Fagforening. Vi forsøger også at komme med specifikke arbejdsområder som 3f er særdeles egnet til.

Det burde ikke nævnes men det er virkelig vigtigt at du melder dig ind i en a kasse når du er i arbejde og ikke bagefter. Fagforening delen kan hjælpe dig hvis du har problemer med din arbejdsgiver.

3f A Kasse

3f hjælper i den svære situation hvis du bliver arbejdsløs så skal du ikke nøjes med kontant hjælp.